Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru realizarea capabilităţii operaţionale aeriene de tranziţie prevăzută în Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene” (PL-x370/20.06.2022), care prevede achiziţia a 32 de avioane F-16.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea prevede atribuirea, de către Guvernul României, Guvernului Regatului Norvegiei a contractelor de achiziţie a 32 de avioane F-16 din excedent, pachet de suport logistic şi instruire personal tehnic-ingineresc, cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012, cu modificările şi completările ulterioare. 

Se autorizează Ministerul Finanţelor, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale să asigure suplimentar credite de angajament, reprezentând echivalentul în lei la data intrării în vigoare a prezentei legi a 494 milioane de euro, necesare semnării contractelor.

Creditele bugetare necesare derulării contractelor prevăzute la art. 1, precum şi creditele de angajament suplimentate în condiţiile alin. (2) se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în limita creditelor bugetare alocate prin legile bugetare anuale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.