Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care reglementează modificarea unor acte normative care reglementează programe de sprijin pentru zona montană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea unor acte normative care reglementează programe de sprijin pentru zona montană.

”Proiectul vizează asigurarea securităţii alimentare, prin susţinerea producătorilor autohtoni, dezvoltarea unui sector agroalimentar durabil şi competitiv, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, şi asigurarea unor condiţii de viaţă în mediul rural, apropiate de cele din mediul urban, promovarea producţiei autohtone şi ecologice şi valorificarea produselor tradiţionale şi montane cu valoare adăugată”, preciza secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Dragoş-Costin Telehuz, la dezbaterea proiectului în Camera Deputaţilor, el adăugând că vizează centre de colectare pentru fructe de pădure şi lapte şi procesarea lor, cât şi înfiinţarea de stâne montane.

Proiectul se află în plată şi are ca termen de implementare sfârşitul anului 2023, a mai spus oficialul din minister.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.