Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat că nu ia în considerare carantinarea întregului judeţ Timiş, aşa cum crede că ar fi fezabil primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Nica a adăugat că încurajează corecta informare a oamenilor care ar trebui să respecte regulile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timişoarei, păreri mai mult sau mai puţin întemeiate. Ce pot să va spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului judeţ, iar în ceea ce priveşte Timişoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor, cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficienţa carantinei şi mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricţiile cu rata de infectare. Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord şi încurajez corecta informare a cetăţenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii şi a regulilor, însă cred că instituţiile şi liderii acestora ar trebui să fie atenţi la limita fină dintre conştientizarea populaţiei şi panicarea acesteia. Facem eforturi susţinute pentru gestionarea pandemiei şi cooperăm interinstituţional, dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populaţiei este vital în astfel de situaţii. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate şi împreună cu această să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.
 
Alin Nica se află în izolare la domiciliu, după ce soţia sa a fost depistată pozitiv cu COVID-19.
 
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, miercuri, că decizia de carantinare a Timişoarei nu ar fi fezabilă, decât dacă ar fi carantinat întregul judeţ.
 
"Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efecte aşa cum ne dorim. Eu nu cred că carantinarea Timişoarei este o soluţie fezabilă decât dacă am carantină tot judeţul Timiş, cu controale dure. Eu cred că încă avem o cale să evităm carantinarea cu toate consecinţele aferente”, a declarat Fritz.
 
Rata de infectare cu COVID-19 în Timiş este miercuri de 5.24 cazuri la o mie de locuitori. În Timişoara, rata de infectare este 7,25 cazuri la o mie de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.