Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva, după ce a primit mai multe sesizări legate de modul în care sunt trataţi pacienţii care ajung aici. Liderul judeţului s-a dus şi el ca pacient şi, după ce a stat 45 de minute fără să îl bage cineva în seamă, o asistentă l-a întrebat ce problemă medicală are, fără să-i acorde, însă, prea mare atenţie. Spitalul a demarat o anchetă administrativă, şeful UPU fiind înlocuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laurenţiu Nistor a scris pe pagina sa de Facebook, despre aventura sa la UPU a Spitalului Judeţean Deva şi a postat şi imagini video cu momentul. 

”În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiţi şi trataţi pacienţii care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aştepta de mai bine de o oră şi jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce şi cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, a scris Laurenţiu Nistor. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a fost întrebat ce problemă are după 45 de minute de aşteptare. 

”Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit acelaşi tratament: 45 de minute în care, deşi le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău şi nu pot merge să-mi fac singur fişa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă. Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienţii care ajung la „Urgenţă” să fie trataţi în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori îşi schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”, a mai scris Nistor. 

Laurenţiu Nistor a cerut luarea de măsuri disciplinare faţă de personalul medical şi de echipa managerială. 

”Spitalul Judeţean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secţiile, iar Urgenţa este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită faţă de pacienţi. Medicina şi asistenţa medicală sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multă dăruire, de empatie şi, sigur că da, de pricepere. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secţii noi, în modernizări şi dotări medicale. Este momentul ca întreg personalul să înţeleagă că atitudinea faţă de pacienţi trebuie să se schimbe!”, a mai scris Laurenţiu Nistor. 

În urma acestui incident, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a declanşat o anchetă administrativă internă. Potrivit managerului unităţii medicale, dr. Emil Stoica, s-a decis schimbarea din funcţie a şefei de la UPU. Astfel, în locul medicului Mihaela Gherman a fost numit dr. Lionel Duţulescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.