Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl Heinz Lambertz, aflat în prima vizită oficială în România, a declarat, joi, că va fi lansată o alianţă pentru coeziune cu statele membre ale Uniunii Europene, pentru a discuta despre ce se va întâmplă după Brexit şi pentru a "trage nişte concluzii importante”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am hotărât ca acum, nu peste un an, nu peste doi ani, să lansăm o alianţă pentru coeziune, pentru că acum este momentul la care va trebui să discutăm ce se va întâmpla după 2020, adică după plecare nefericită a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acum este momentul să putem trage nişte concluzii importante despre mii şi mii de proiecte care s-au desfăşurat, multe încununate de succes, altele cu dificultăţi”,  a declarat Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl Heinz Lambertz, aflat în vizită în Bucureşti, la Arcul de Triumf, alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Lambertz a mai spus că este necesară o discuţie cu toţi decidenţii, pe care Comitetul Regiunilor o va sprijini.

"Mă bucur că am venit în vizită aici şi că pot să aud şi punctul de vedere al românilor. Să ţinem cont mai ales de faptul că România va deţine preşedinţia Consiliului de miniştri în primul semestru din 2019 şi este un moment în care se vor lua multe decizii importante, când se va decide soarta Europei, pentru că vor fi şi alegeri europene”, a subliniat preşedintele Comitetului Regiunilor.

Karl Heinz Lambertz consideră că "politica de coeziune reprezintă ADN-ul Uniunii Europene”.

"Şi eu şi colegii mei şi cu siguranţă şi delegaţia română consideră că politica de coeziune reprezintă ADN-ul Uniunii Europene. Uniunea Europeană oferă o politică de coeziune puternică şi eficace”, a adăugat Lambertz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.