Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a afirmat, referindu-se la dosarul dispozitivelor medicale recoltate de la persoane decedate, că dacă ancheta procurorilor va duce la un verdict final de vinovăţie din partea judecătorilor, atunci se va ridica dreptul de liberă practică în cazul persoanelor vinovate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Dacă ancheta va da un verdict final de vinovăţie că s-au întâmplat aceste lucruri sigur se va ridica dreptul de liberă practică. Va exista o cercetare disciplinară care va da acest verdict probabil în funcţie de dovezile şi argumentele care se aduc în cursul anchetei”, a declarat Daniel Coriu, marţi, la Prima News. 
El consideră că nu trebuie schimbată legea în acest caz, ci numai aplicată. 
“Nu cred că avem nevoie de schimbat legea pentru că legea este foarte clară, refolosirea acestor dispozitive medicale este interzisă. Nu avem nevoie să schimbăm legea, trebuie numai să o aplicăm”, a mai transmis preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Daniel Coriu a precizat că nu înţelege cum spitalul a permis să se întâmple astfel de fapte. 
“Vorbim de un fapt care se întâmplă din 2017 într-un spital. În orice spital funcţionează nişte proceduri, există nişte reglementări foarte clare, mai ales că această procedură era raportată şi la Casa Naţională. Acolo trebuie să existe un coordonator de program, care când raportează trebuie să verifice şi ceea ce intră, adică acolo este ceva care nu înţelegem. Ceva nu a funcţionat. Trebuie să ne întoarcem foarte rapid asupra spitalului să înţelegem ce s-a întâmplat, cum a fost posibil ca spitalul să permită să se întâmple o asemenea faptă. Teoretic este imposibil. Noi avem nişte proceduri foarte clare. Orice spital este foarte bine reglementat, în ciuda a ceea ce se crede”, a mai afirmat Daniel Coriu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.