Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Alin Nica a solicitat încetarea carantinei formale a municipiului Timişoara şi aplicarea urgentă a măsurilor suplimentare pentru reducerea ratei de infectare. El şi-a cerut scuze populaţiei pentru „modul abuziv şi ineficient în care Raed Arafat şi Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferinţa timişorenilor, ci să le-o sporească”. „Părinţii sunt nevoiţi să îşi lase copiii singuri acasă, fără supraveghere şi fără educaţie, ca să nu îşi piardă locul de muncă. Aţi distrus economia locală, aţi călcat în picioare industria de servicii şi operatori economici care plătesc bani mulţi la bugetul de stat. Îngenunchiaţi cetăţenii care finanţează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid şi un joc pueril de imagine”, a adăugat Nica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timişorenilor, o sfidare a unei structuri judeţene şi o intervenţie politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timişoara şi a zonei periurbane.
 
Le-am atras atenţia de mai multe ori asupra inutilităţii carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare creşte, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeaşi situaţie. Este o ipocrizie afirmaţia că această carantină salvează vieţi omeneşti. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideţi să reparăm medical, ne mobilizăm cu toţii şi unde nu mai poate Bucureştiul, putem noi, autorităţi locale, companii şi cetăţeni. E absurd să încerci să opreşti un rău provocând un rău mai mare.
 
Am cerut explicaţii şi am propus soluţii. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susţinere reală.
 
Cer încetarea carantinei formale şi aplicarea de urgenţă a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare. Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăşte pentru timişoreni împotriva voinţei lor, este cel care a achiziţionat si apoi a abandonat patru unităţi mobile ATI prin diferite curţi din ţară, una chiar în Timişoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriaşe, Raed Arafat nu găseşte o soluţie să încălzească unităţile mobile.
 
Îmi este mie ruşine şi îmi cer scuze populaţiei pentru modul abuziv şi ineficient în care Raed Arafat şi Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferinţa timişorenilor, ci să le-o sporească. Domnilor, poate de la Bucureşti nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperaţi. Părinţii sunt nevoiţi să îşi lase copiii singuri acasă, fără supraveghere şi fără educaţie, ca să nu îşi piardă locul de muncă. Aţi distrus economia locală, aţi călcat în picioare industria de servicii şi operatori economici care plătesc bani mulţi la bugetul de stat. Îngenunchiaţi cetăţenii care finanţează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid şi un joc pueril de imagine.
 
Dacă vreţi să ajutaţi Timişoara, încetaţi presiunea asupra CJSU Timiş. Ce urmăriţi? Desfiinţarea lui dacă nu votează ce doriţi? Trimiteţi mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Judeţean. Încurajaţi populaţia, nu o mai pedepsiţi, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, a scris Alin Nica duminică pe Facebook.
 
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a semnat un ordin prin care este prelungită măsura carantinării, pentru încă 72 de ore, în municipiul Timişoara, şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.