Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Prahova, Cătălin Măguleanu, anunţă că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, 17 copii şi 11 adulţi cu boli foarte grave, care nu pot fi tratate în România, au fost trimişi prin CJAS Prahova la tratament în străinătate, în baza formularului S2, fost 112. "Din păcate, patologia în cazul copiilor este din ce în ce mai gravă şi rămân uimit de ceea ce se întâmplă în ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit statisticilor prezentate luni de şeful CJAS Prahova, cei mai mulţi dintre bolnavii care au depus în judeţ dosare pentru tratament în baza HG Nr. 304/2014 din 16 aprilie 2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asistenţa medicală transfrontalieră au primit aprobarea pentru tratamentul în străinătate.
 
"În judeţul Prahova, în 2020 am avut 10 dosare depuse la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, din care am aprobat 8. În 2021 am avut 18 dosare depuse, din care am aprobat 15, iar în primul trimestru al anului 2022, cinci rapoarte, toate cinci aprobate. Deci în total, din 33 de rapoarte, 28 au fost aprobate. Din cele 28 aprobate sunt pentru 17 copii şi 11 adulţi. Din păcate, patologia în cazul copiilor este din ce în ce mai gravă şi rămân uimit de ceea ce se întâmplă în ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova. 
 
Măguleanu a precizat că, în funcţie de cum au fost aprobate formularele, pacienţii au fost trimişi în ţări precum Franţa, Italia sau Germania. 
 
El a subliniat că raportul pe care medicul curant şi-l asumă pentru trimiterea unui pacient trebuie completat integral, iar la CAS Prahova documentele sunt analizate în urgenţă, fără a fi nevoie să fie depuse personal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.