Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor, Vasile Barbu, a declarat vineri seraă pentru News.ro, că vineirllaora 19:00,la Spitalul deOrtopedie Foişor, care este evacuat pentru a fi transformat în Spital COVID, erau 90 de pacienţi, că pentru cei care puteau fi externaţi personalul medical nu avea numărul de telefom al aparţinătorilor, apreciind că este cât se poate de revoltător, pentru că oamenii nu au fost anunţaţi din timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este cât se poate de revoltător, am discutat cu medicii, cu asistenţii medicali din spital, cunosc, m-au sunat aparţinători care erau în drum către Bucureşti, au fost anunţaţi pe seara târziu să vină să-şi ia pacienţii pentru că vor fi externaţi . La cei care au fost operaţi acum 3-4 zile şi nu au complicaţii nu ar fi aşa o problemă, problemă este că sunt pacienţi care au complicaţii, infecţii,  chiar azi ştiu de un pacient operat, au fost operaţi şi ieri pacienţi, cu complicaţii, cu risc de tromboze, trebuie supravegheaţi, sunt la pat, este cât se poate de revoltător pentru că oamenii nu au fost anunţaţi din timp, termenele astea milităreşti, de tip sacadat, militar-fanatic, altfel nu-mi închipui, nu se pot admite în sistemul de sănătate, pentru că au consecinţe grave”, a declarat Vasile Barbu pentru News.ro.

El a susţinut că vineri,  la ora 18:00, erau internaţi în jur de 90 de pacienţi.

”La ora 19:30, toată lumea ştia, erau disperaţi medicii că nu toţi pacienţii aveau numărul de telefon menţionat în foaia de observaţie, nu toţi răspundeau la telefon dintre aparţinători, le-a fost foarte dificil, au fost anunţaţi să externeze tot, să evacueze tot. Abia după intervenţia presei cei din Minister şi domnul Arafat au început să discute cu alte spitale să le  facă loc, au încercat şi medicii, ei şi-au dat seama, unii dintre pacienţi pur şi simplu nu puţeau fi externaţi, şi medicii au încercat să ia legătură cu alte unităţi medicale din Bucureşti, nu găseau loc, nu-i primea nimeni, în foarte multe dintre unităţile sanitare din Capitală care au şi secţii de ortopedie, acolo sunt pacienţi Covid, nu mai aveau locuri”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.