Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, George Gârbacea, afirmă că în urma incendiului puternic care a cuprins un incinerator din localitatea prahoveană Brazi şi care încă produce fum la 12 ore de la izbucnire, s-au constatat depăşiri al indicatorului monoxid de carbon „nu foarte mari, un pic peste limită” în zona comunei prahovene Bărcăneşti. El susţine că staţiile de monitorizare din Ploieşti nu arată poluare, şi nici cea de la Baloteşti, subliniind că „Bucureştiul nu este afectat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Fumul este toxic dar, din păcate, nu a putut fi surprins deoarece fiind aerul cald de duce într-un layer mai înalt al atmosferei. Noi am trimis, de la 7 dimineaţa, o echipă mobilă care a încercat să surprindă acest nor de poluare. A înregistrat depăşiri mici, în zona Băcăneşti, la indicatorul monoxid de carbon. (...) La celelalte 6 staţii de monitorizare din oraşul Ploieşti nu am înregistrat depăşiri ale vreunui indicator. Am mai verificat şi staţia de la Baloteşti unde de asemenea nu au fost înregistrate depăşiri, deci Bucureştiul nu este afectat”, a declarat miercuri după amiază preşedintele ANPM, George Gârbacea, prezent pe platforma .industrială de la Brazi, unde a izbucnit incendiul. 
 
Întrebat ce înţelege prin „valori mici” înregistrate, şeful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului a răspuns: „peste limită numai că, din cauza condiţiilor meteorologice acest nor de poluare a fost disipat”.
 
De asemenea, întrebat dacă este posibil să se înregistreze depăşiri ale indicatorilor privind calitatea aerului în perioada următoare, şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului a explicat că  staţiile de monitorizare vor continua să monitorizeze calitatea aerului. 
 
„Momentan nu cred că o să fie, pentru că condiţiile atmosferice împing acest nor contaminat şi îl disipează. Deci nu rămâne o zonă contaminată, pur şi simplu el va fi disipat. (...) Momentan suntem safe. La această oră nu există niciun pericol datorită condiţiilor favorabile meteorologice”, a mai declarat George Gârbacea, întrebat ce le transmite locuitorilor din zonă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.