Preşedinta Maia Sandu salută iniţiativa Ministerul Educaţiei prin care, începând cu 2023, adulţii vor beneficia de cursuri gratuite de învăţare a limbii române, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Programul naţional de predare a limbii române pentru alolingvi a fost extins pentru a include şi cursuri pentru adulţi, iar în bugetul pentru 2023 au fost prevăzute 10 milioane de lei în acest scop”, a declarat şefa statului Maia Sandu, conform sursei citate.

Executivul Republicii Moldova urmează să adopte o hotărâre de Guvern care va clarifica detaliile acestui program. „În anii următori, vom extinde programul pentru a acoperi mai bine necesităţile de predare a limbii române adulţilor”, a punctat Preşedinta Maia Sandu.

Programul de predare a limbii române pentru alolingvi a fost lansat în anul 2013, la iniţiativa Ministerului Educaţiei. Până în acest an, programul era finanţat insuficient şi prevedea doar organizarea cursurilor de limbă română pentru copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.