Vasile Antonie Tămaş, preot într-un sat din judeţul Covasna, trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia copiilor din mediul rural şi şcoala online. El precizează că, în satul pe care îl păstoreşte, 99% dintre elevi nu au acces la internet şi că pentru majoritate hrana zilnică e reprezentantă de cornul şi laptele primite la şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Tămaş a scris: „În cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com. Valcele, jud. Covasna), jumătate dintre copiii care merg la şcoală nu au curent, 99 % nu au internet şi 80 % îşi asigură hrana minimă din cornul şi laptele de la şcoală. Adeseori, învăţătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem şi suc de mila pruncilor slab îmbrăcaţi şi nemâncaţi. În aceeaşi situaţie se află, poate, sute de mii de elevi din toate colţurile ţării”.

El a continuat: „Soluţia găsită de ocupanţii scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învăţământul online şi tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteţi repausaţi mintal? Copiii ăştia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să îşi încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 - 10 mp dorm câte 6, 7, 8 persoane. La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo, de ce nu le trimiteţi în continuare mâncare? Ştiţi situaţia lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiţi de cornul de la şcoală!”.

„Dacă sunteţi pro educaţie, puneţi egalitate între Bucureşti şi ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieşit mai multe caractere!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.