Prim-ministrul Dacian Cioloş a convocat prefecţii în videoconferinţă pentru marţi, de la 8.30, pe tema evaluării pagubelor produse de inundaţii şi a măsurilor luate de către autorităţi, la videoconferinţă urmând să participe şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale cu atribuţii în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tema videoconferinţei este evaluarea pagubelor produse de inundaţii şi de fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile, precum şi a măsurile luate de autorităţile responsabile pentru protejarea cetăţenilor şi a bunurilor acestora”, informează Guvernul.

În momentul de faţă intervenţiile în teren sunt coordonate de către Centrul Naţional de Conducere Integrată din Ministerul Afacerilor Interne, iar ministrul Petre Tobă îl informează constant pe primul-ministru asupra evoluţiei situaţiei.

”Printre măsurile de urgenţă luate înaintea şi în timpul fenomenelor meteorologice periculoase se regăsesc: ​avertizarea/alarmarea populaţiei din zonele cu risc de inundaţii; ​evacuarea populaţiei şi animalelor conform planului local de apărare împotriva inundaţiilor; ​asigurarea patrulării pe cursurile de apă;​ verificarea şi supravegherea podurilor şi podeţelor; verificarea rigolelor şi a şanţurilor de scurgere a apei, deblocarea acestora mobilizarea cetăţenilor la acţiunile preventive şi la intervenţia operativă şi instituirea permanenţei la sediul primăriilor”, mai transmite Guvernul.

O fetiţă de doi ani şi-a pierdut viaţa după ce un copac smuls de o vijelie a căzut peste autoturismul în care se afla, în Mureş, iar un bărbat a murit lovit de fulger în Timiş. Sute de locuinţe au fost inundate sau avariate de furtunile produse duminică noapte în mai multe judeţe. În judeţul Suceava, zeci de turişti au rămas izolaţi în pensiuni, iar mai multe maşini au fost luate de ape. La Arad, ploile au inundat cartiere întregi, inclusiv două spitale, unde medici şi pacienţi au lucrat alături de pompieri pentru evacurea apei. Un întreg cartier din Petroşani, aflat într-o zonă mai joasă, este sub apă, nivelul acesteia ajungând la etajul întâi al imobilelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.