Preşedintele CJ Galaţi anunţă o premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă, montarea primei pompe de insulină la o pacientă care suferă de diabet zaharat şi care este dependentă de injecţiile de insulină de 14 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Apostol Andrei" a fost montată prima pompă de insulină unei paciente care suferă de diabet zaharat, de mai bine de 14 ani fiind dependentă de injecţiile cu insulină.

Până acum, aceste pompe care administrează automat insulina necesară în corp 24 de ore pe zi erau montate în alte centre medicale din ţară.

Aceste dispozitive medicale preiau o parte din funcţiile pancreasului, eliberând cantităţile necesare de insulină, inclusiv dozele de corecţie, înlocuind astfel clasicele injecţii.

Pentru pacienţi efectele pozitive sunt multiple: fără injecţii, cantitatea necesară de insulină este mult mai bine dozată, menţinerea nivelului glicemiei la valori normale şi scăderea episoadelor severe de hipoglicemie.

"Faptul că acum se pot monta şi la Galaţi, fără a mai fi nevoie de drumuri suplimentare la alte centre medicale pentru schimbarea senzorilor sau a consumabilelor, reduce foarte mult rata de abandon a acestor dispozitive medicale", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Pompele  de insulină sunt montate prin Programul Naţional de Diabet Zaharat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.