Prefectura Timiş a solicitat Guvernului României o a doua tranşă de despăgubiri, de peste cinci milioane de lei, pentru şcolile, bisericile şi instituţiile afectate de furtuna din 17 septembrie, după ce săptămâna trecută Guvernul a alocat suma de 2,24 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Timiş, după întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi după o nouă evaluare a pagubelor produse de furtuna din 17 septembrie, a fost transmisă o solicitare Guvernului de alocare a sumei de 5.175.784 lei, pentru a acoperi pagubele a 170 de clădiri.

”Banii au fost solicitati pentru biserici, şcolile din judeţ care nu au fost cuprinse în prima hotărâre de Guuvern, pentru că nu am avut timp să trimitem echipele de evaluare, pentru cămine culturale şi alte instituţii. Sunt 170 de poziţii, inclusiv primării cu servicii comunitare, şcoli”, a declarat prefectul de Timiş, Eva Andreaş, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Aceasta este a doua solicitare de fonduri, după ce, în 21 septembrie, reprezentanţii Guvernului au alocat suma de 2,24 milioane lei, pentru reparaţii la şcolile din Timişoara şi la două spitale.

Reprezentanţii Prefecturii Timiş nu exclud varianta solicitării unei a treia transe de bani pentru pagubele produse de furtună.

În 17 septembrie, o furtună puternică a provocat pagube însemnate în judeţul Timiş, fiind afectate sute de clădiri, acoperişuri şi alte elemente de construcţie.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost lovite de copaci smulşi de vânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.