Prefectura Prahova anunţă că a solicitat Gărzii de Mediu Prahova să identifice sursa unei poluări a aerului care a creat un miros puternic, miercuri dimineaţă, în municipiul Ploieşti şi localităţile învecinate. Numeroşi localnici au sesizat autorităţile din cauza mirosului resimţit în mai multe zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În urma mirosului puternic, resimţit miercuri dimineaţă, 02.09.2020, în Ploieşti şi zonele învecinate, şi a numeroaselor sesizări transmise de către cetăţeni şi mass-media locale, Instituţia Prefectului Prahova a solicitat Gărzii de Mediu să identifice sursa acestui miros, să stabilească, totodată, dacă au fost depăşite limitele de poluare şi să dispună măsuri în cazul încălcării legislaţiei în vigoare”, informează Prefectura Prahova. 
 
Sursa citată anunţă că după verificările făcute de Garda de Mediu va face publice detalii privind constatările comisarilor de mediu.
 
În municipiul Ploieşti şi în apropierea acestuia funcţionează trei rafinării şi mai mulţi agenţi economici a căror activitate este monitorizată, în ceea ce priveşte poluarea aerului, de şase staţii care funcţionează în zonă de mai mulţi ani. Localnicii sesizează periodic mirosuri puternice în oraş şi în jurul Ploieştiului, însă au fost numeroase declaraţii ale oficialilor care au susţinut că este vorba doar despre un "disconfort olfactiv” şi nu despre depăşirea indicilor de poluare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.