Prefectura Argeş afirmă că reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean şi cei ai Spitalului de Urgenţă nu au participat nici la a doua şedinţă, convocată luni dimineaţă, în care s-a discutat problema lipsei medicilor anestezişti din Spitalul Judeţean Piteşti. În aceste condiţii, prefectul Radu Perianu anunţă că va aduce la cunoştinţa Ministerului Sănătăţii situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această dimineaţă a avut loc o nouă şedinţă cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi ai spitalelor din judeţ pentru a găsi o soluţie la situaţia problematică a Secţiei ATI a Spitalului de Urgenţă Piteşti. Spre surprinderea mea, azi nu au lipsit doar şefii Consiliului Judeţean Argeş, ci şi cei ai unităţii spitaliceşti în cauză. Direcţia de Sănătate Publică Argeş va convoca întrunirea Comitetului director judeţean, for instituţional aflat în subordinea Consiliului Judeţean Argeş, din care fac parte reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, ai autorităţilor de sănătate publică judeţene, ai casei judeţene de asigurări de sănătate şi ai asociaţiilor de cadre medicale, pentru a manageria această situaţie aşa cum este prevăzut în Ordinul pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sănătate”, a transmis, luni, Prefectura judeţului Argeş. 
 
Conform surse citate, la şedinţa în care trebuia să se discute despre soluţii pentru aducerea de medici anestezişti în Spitalul Judeţean din Piteşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, nu a fost prezent nici managerul unităţii sanitare.
 
Prefectul Radu Perianu a anunţat că DSP Argeş ”va înştiinţa şi va cere sprijin în această problemă Ministerului Sănătăţii”.
 
”Fac apel la responsabilitate din partea tuturor celor implicaţi la nivel local şi judeţean, mai ales a Consiliului Judeţean Argeş!”, a transmis prefectul Radu Perianu. 
 
Vineri după-amiază, Prefectura Argeş anunţa, că, de la 1 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, va rămâne cu un singur medic de anestezie-terapie intensivă.
 
Astfel, conform prefectului, de la 1 decembrie, Spitalul Judeţean va rămâne cu doi medici pe Secţia ATI, care se vor ocupa de pacienţii internaţi în unitatea care are 12 săli de operaţie, însă dintre cei doi medici, doar unul se prezintă la spital în această perioadă, cel de-al doilea fiind în concediu medical în urma unui infarct. Prefectul a  convocat o primă şedinţă pe acest subiect vineri, însă nici atunci Consiliul Judeţean nu şi-a trimis reprezentanţii.
 
În judeţul Argeş, conducerea Consiliului Judeţean este PSD, iar prefectul este propus de PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.