Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni, face un apel la responsabilitate şi susţine că purtarea măştii este un "angajament" care "trebuie să devină o stare de fapt, o datorie civică şi umană”. Fârtat mărturiseşte că, după ce a fost diagnosticat, primul său gând s-a îndreptat către familie şi povesteşte că starea de "oboseală fizică şi emoţională” a cadrelor medicale implicate în tratarea pacienţilor cu COVID-19 "se simte" prin costumele şi filtrele sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pot spune, din proprie experienţă, că atunci când am fost declarat pozitiv pentru coronavirus, primul gând a mers către familie şi către toţi cei cu care am interacţionat în ultimele zile. Starea de sănătate a tuturor celor apropiaţi devine laitmotivul fiecărei zile de izolare, iar gândul că cineva cunoscut ar putea fi afectat grav de această boală este foarte apăsător. Sistemul sanitar este supus unei presiuni enorme, cadrele medicale din prima linie suferă de oboseală fizică şi emoţională. Cumva starea aceasta se simte şi trece prin toate costumele de protecţie şi filtrele sanitare. Îmi doresc ca în curând să ne revedem cu aceşti eroi şi cu toţi cei din prima linie, într-o lume eliberată de pandemie, să le strângem mâna şi să îi îmbrăţişăm”, a scris, vineri după-amiază, prefectul de Vâlcea, într-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor acestui judeţ. 
 
Sebastian Fârtat a făcut un apel la responsabilitate, susţinând că purtarea măştii este un "angajament" care "trebuie să devină o stare de fapt, o datorie civică şi umană”.
 
"Poate că nu întâmplător trecem prin această încercare tocmai acum, într-un moment în care suntem mai dezbinaţi ca oricând. Cred că este momentul să ne schimbăm mentalitatea şi modul în care convieţuim. Să gândim şi să acţionăm dincolo de barierele de vârstă, rasă, religie, sex, de condiţie socială sau orice altă apartenenţă. Este despre oameni, înţelegere şi empatie reciprocă! De fapt, întotdeauna a fost despre cum societatea se oglindeşte în acţiunile fiecăruia dintre noi. Să ne revedem sănătoşi!”, le-a mai transmis vâlcenilor prefectul Sebastian Fârtat în scrisoarea deschisă postată pe pagina de Facebook a Prefecturii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.