Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), a anunţat că va trimite un control la Primăria Timişoara şi i-a dat un ultimatum primarului Dominic Fritz (USR) ca până la Paştele Ortodox să aprofundeze legislaţia României privind arborarea drapelului ţării noastre. Anunţul prefectului vine, după ce Dominic Fritz a dspus demolarea a trei catarge cu drapelul naţional, în intersecţii din Timişoara, încă din mandatul fostului primar, Nicolae Robu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Ritivoiu a anunâat duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va emite ordinul privind controlul la Primăria Timişoara.
 
”Control la Primăria Timişoara pe chestiunea steagurilor. Voi emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliţiei, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locaţiile aparţinând Primăriei Timişoara. Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuşi, nu poţi, din poziţia de primar al unui oraş ca Timişoara, ca pentru unii să fii mumă (steaguri arborate fără nicio noimă în faţa Primăriei, în numele multiculturalismului), iar pentru noi - toţi cei pe care ne bucură să vedem Tricolorul fluturând oriunde şi cât mai des - să fii ciumă. Nu poţi să te tocmeşti la lege într-un caz, şi să o forţezi la maxim în altul. Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecţii, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat”, a transmis prefectul de Timiş.
 
Mihai Ritivoiu i-a dat un termen lui Dominic Fritz ca până la Paştele ortodox, să aprofundeze legislaţia în privinţa arborării drapelului României. 
 
”Pentru că suntem într-o perioadă de sărbătoare şi intrăm în Săptămâna Mare, îi dau termen primarului Dominic Fritz ca până la Paştele Ordodox să aprofundeze legislaţia privind arborarea drapelului României şi să o pună în aplicare. După Paşte, o vom face noi”, a mai scris prefectul.
 
În dată de 30 martie, primarul Dominic Fritz a dat o dispoziţie prin care să dea jos trei dintre catargele cu drapelul tricolor amplsate în sensurile giratorii de la AEM, din Calea Şagului şi de la intersecţia străzilor Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel cu Holdelor din Timişoara. Conform documentului, cele trei drapele au fost amplasate ilegal, fără autorizaţie de construire.
 
Drapelele au fost amplasate în mandatul fostului primar, Nicolae Robu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.