Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, recunoaşte că judeţul nu este deloc pregătit în eventualitatea producerii unui cutremur major şi solicită elaborarea unui plan de măsuri cu aplicabilitate în viaţa reală. ”Pe hârtie, planurile sunt făcute, dar nu ştiu cum le putem respecta”, spune prefectul care vrea identificarea unor locuri clare unde să fie adăpostiţi oamenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea prefectului de Buzău a venit în şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, iar Ichim a cerut întâlniri cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cu primarii celor două municipii, Buzău şi Râmnicu Sărat, pentru a stabili măsuri concrete în cazul producerii unui seism de peste 8 grade pe scara Richter.

„Eu am constatat că, pe hârtie, planurile sunt făcute, dar nu ştiu cum le putem respecta. Nu ştiu unde am putea să ducem cu toţi oamenii ăia la un cutremur de 8 grade pentru că trebuie un teren viran, corturi, paturi de campanie, grupuri sanitare, alimentari cu apă…. Pe hârtie sună frumos, dar, în concret, nu se poate realiza. Dacă acum avem un cutremur mare eu nu ştiu unde duci oamenii aia. Să-i duci la hotel trebuie să ai liber, să ai un contract. Eu văd ca ar trebui să existe un cort mare cu care sa ne ducem pe un stadion să putem asigura apă potabilă, grupuri sanitare, paturi de campanie etc. Ce spun eu, parcă vorbesc din cărţi dar aşa ceva nu există. Nu avem finalitate. O să am o întâlnire cu primarii celor doi municipii, Buzău şi Râmnicu Sărat care sunt şi preşedinţi ai Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă, sa vedem ce se poate face. Poate se pot accesa fonduri, nu stiu, dar trebuie să facem ceva pentru că nu e normal să venim la serviciu 8 ore şi atât”, a explicat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.