Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţă că 21 de elevi, trei cadre didactice şi o secretară, de la 19 unităţi de învăţământ din judeţ, sunt infectaţi cu noul coronavirus, în cele mai multe fiind cazuri fiind vorba despre şcoli gimnaziale sau licee. Prefectul afirmă că cele mai multe infectări s-au făcut în afara şcolii şi reclamă faptul că mulţi părinţi îşi duc sau îşi lasă copiii la petreceri, evenimente private sau în locuri aglomerate, iar în acest context face un apel la părinţi să evite astfel de evenimente, subliniind că "a considera educaţia o prioritate se vede în faptele noastre, nu în vorbe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a anunţat că au fost depistate cazuri de COVID-19 în 19 unităţi didactice din judeţ, fiind diagnosticaţi 21 elevi, trei profesori şi o secretară. În cele mai multe situaţii este vorba despre un singur caz pe şcoală, fiind identificate trei cazuri la Şcoala Gimnazială "Traian” şi două cazuri la Şcoala "Armand Călinescu” din Piteşti.  
 
"Din păcate vedem că numărul copiilor infectaţi creşte şi, pe măsură ce acest număr va creşte, clasele acelea vor intra în scenariul online”, a afirmat Emanuel Soare. 
 
El a arătat că, în baza acordurilor exprimate de către părinţi, au fost realizate 29 de teste rapide elevilor care au fost contacţi ai celor infectaţi şi doar unul a ieşit pozitiv. 
 
"În general infectarea în rândul elevilor s-a făcut înainte de începerea şcolii şi mai puţin la nivelul clasei”, a precizat Soare.
 
Prefectul a subliniat importanţa măsurilor de prevenire a răspândirii virusului în afara şcolii, arătând că sunt cazuri în care părinţii fie îşi duc copiii, fie îi lasă pe aceştia în locuri aglomerate sau la petreceri. 
 
"Sunt copii care nu se duc la petreceri, sunt copii serioşi care vor să înveţe carte, dar sunt puşi în situaţia de risc epidemiologic. Şcoala nu e o chestiune care ţine doar de profesori sau la Inspectoratul Şcolar, şcoala ţine de noi toţi. Până acum ne-am văitat că nu merg copiii la şcoală, iar acum, când s-a deschis, creând oportunităţi de infectare vom închide şcolile. Orice efort pe care îl facem în şcoală este anulat de această lipsă de responsabilitate. (...) A considera educaţia o prioritate asta se vede în faptele noastre, nu în vorbe”, a declarat Emanuel Soare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.