Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, despre furtuna din Capitală, că s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6. El a precizat că toţi copacii rupţi au fost toaletaţi iar acoperişul smuls de vânt a fost îndepărtat, iar unde au căzut stâlpii de electricitate a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie, astfel că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o vijelie cu ploaie, în anumite părţi ale Capitalei, în special sectorul 6 a fost afectat. Am avut 29 de copaci doborâţi, 19 autoturisme avariate, un stâlp de electricitate doborât şi un acoperiş al unui bloc”, a spus prefectul Toni Greblă. 

El a precizat că în prezent, toţi pomii au fost toaletaţi iar acoperişul care a fost smuls de vânt a fost îndepărtat. 

”Se circulă, într-adevăr, îngreunat, ca după o ploaie”, a mai spus prefectul Capitalei. 

Greblă a menţionat că furtuna a fost mai puternică în zona de sud a Capitalei, partea de nord nu a avut astfel de manifestări meteorologice. 

”În prezent nu mai sunt intervenţii în desfăşurare însă, pe anumite părţi ale carosabilului există apă care încă nu a ofst preluată de sistemul de canalizare. Nu împiedică circulaţia autoturismelor, doar o îngreunează”, a mai afirmat Toni Greblă. 

Despre stâlpii de electricitate doborâţi de furtună, prefectul a spus că acolo unde au căzut câţiva stâlpi a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie electrică. ”Nu avem niciun rănit iar în prezent nu mai există niciun fel de pericol pentru populaţie”, a mai spus Toni Greblă. 

Furtuna de sâmbătă după-amiaza a provocat pagube în mai multe zone Bucureştiului, echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pe zece străzi pentru a îndepărta copaci, stâlpi sau elemente de construcţii dislocate de vântul puternic. În total, până la ora transmiterii acestei ştiri în zona Capitalei sunt 29 de copaci căzuţi şi 19 autovehicule avariate.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.