Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, păstrează, marţi, legătura cu toate instituţiile implicate în situaţia de la Palatul Parlamentului şi face apel la responsabilitate către toţi cei implicaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În virtutea atribuţiei de a acţiona pentru menţinerea climatului de pace socială şi prevenirea tensiunilor sociale, Prefectul Capitalei menţine la această oră o comunicare permanentă cu toate nivelurile instituţionale şi sociale”, a transmis, marţi, Prefectura Capitalei.  

Prefectul Alexandra Văcaru a făcut apel la responsabilitate.  

”Fac un apel la responsabilite către cei implicaţi în comunicarea evenimentelor. Forţele de ordine, Instituţia Prefectului şi alte autorităţi prezente acţionăm pentru apărarea ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, în condiţiile prevăzute de lege”, susţine prefectul municipiului Bucureşti, Alexandra Vacaru. 

Demnitarul cere să se respecte întocmai îndrumările reprezentanţilor Jandarmeriei, şi anume ca persoanele să părăsească zona exterioară a instituţiei Palatului Parlamentului. 

Sute de oameni protestează marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni.  

Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.  

Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează.  

Jandarmeria precizează că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.