Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă a declarat că până în prezent s-au făcut 112 controale la staţiile de GPL din Capitală, în sectoarele 2,3,4 şi 5, după tragedia din judeţul Dâmboviţa şi s-a descoperit că unele nu au autorizaţie de construire, fiind necesară schimbarea legii pentru a putea fi desfiinţate. Prefectul a mai spus că la nivelul municipiului Bucureşti nu s-au descoperit improvizaţii precum cea de la Crevedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul Capitalei a declarat la Prima News că au fost 112 controale la staţiile de GPL din Capitală, raportările venind de la sectoarele 2, 3, 4 şi 5. 

”Veştile proaste ar fi că sunt o serie de facilităţi de acest tip care nu au de exemplu autorizaţie de construire. Dacă nu ai, intrăm într-un hăţiş administrativ care ne împiedică să luăm măsuri”, a arătat Rareş Hopincă. El a precizat că este binevenit anunţul premierului că instalarea fără avize a unor staţii de distribuţie a carburanţilor să constituie infracţiune şi a menţionat că este nevoie de o modificare legislativă.

”Vom mai face o propunere legislativă de următorul tip, dacă există o astfel de staţie care prezintă un pericol iminent, şi mă refer că nu are toate avizele stabilite de lege, şi totuşi ai amplasat staţia, primăria să poată dezafecta de pe domeniul privat la fel ca de pe domeniul public”, a mai declarat Hopincă.

Prefectul a mai spus că partea bună a acestor controale este că ”sunt operatori oneşti care respectă legislaţia, iar la nivelul municipiului Bucureşti nu s-au descoperit improvizaţii precum cea de la Crevedia, care a generat tragedia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.