Prefectul Capitalei Rareş Hopincă a anunţat, referitor la unul dintre cele 18 titluri de proprietate anulate de către instanţă în zona Floreasca, că a cerut anularea actelor subsecvente, în urma anulării titlului de proprietate pentru imobilul din Serghei Vasilievici Rahmaninov, nr. 2E. „În iunie 2021, instanţa a anulat definitiv un titlul de proprietate care se referă la 18 loturi de teren în zona Floreasca, ce totalizează o suprafaţă de 14.091,84 de metri pătraţi. Cu celeritate, de urgenţă Primăria Municipiului Bucureşti trebuia să solicite instanţei anularea tuturor actelor subsecvente, pentru că de pe acest tilul de proprietate acel proprietar a vândut succesiv terenul”, a mai precizat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Al treilea subiect este legat de unul dintre cele 18 titluri de proprietate anulate în zona Floreasca. Mă refer în speţă la un titlul de proprietate pentru un imobil în Rahmaninov nr 2E. Am solicitat anularea actelor subsecvente, în urma anulării titlului de proprietate. În iunie 2021, instanţa a anulat definitiv un titlul de proprietate care se referă la 18 loturi de teren în zona Floreasca, ce totalizează o suprafaţă de 14.091,84 de metri pătraţi. Cu celeritate, de urgenţă Primăria Municipiului Bucureşti trebuia să solicite instanţei anularea tuturor actelor subsecvente, pentru că de pe acest tilul de proprietate acel proprietar a vândut succesiv terenul. Toate actele, conform art. 1.254 din Codul civil, titlul de proprietate unui act anulat în instanţă sunt nule de drept, doar că aceasta nulitate trebuie constatată tot de instanţă şi PMB ar fi trebuit să ceară, de urgenţă, în 2021 constatarea nulităţii. Citez din art. 1.254 din Codul civil: «(1) Contractul lovit de nulitate absolută sau anulat este considerat a nu fi fost niciodată încheiat. (2) Desfiinţarea contractului atrage, în condiţiile legii, şi desfiinţarea actelor subsecvente încheiate în baza lui». Aceasta este speţa în care ne aflăm astăzi”, a explicat Rareş Hopincă, într-o declaraţie de presă susţinută, marţi la Prefectura Capitalei.

El a mai spus că „mai mult decât atât, deşi din anul 2021, acest tilul de proprietate era anulat, pe 14 martie 2022, primarul general a emis o autorizaţie de construire prin care autorizează devierea de reţele de pe această proprietate privată, dar care nu mai era privată pe domeniul public”.

„Repet, la aproape un an după ce titlul de proprietate a fost anulat. În baza acestei autorizaţii emise de primarul general, proprietarul terenului care de fapt nu mai este proprietarul terenului, conform unei decizii definitive, a solicitat Primăriei Sectorului 2 emiterea unei autorizaţii de construire, practic în curtea unui bloc, pentru un imobil cu subsol parter şi două etaje. Aici am avut nenumărate solicitări şi petiţii din partea comunităţii Floreasca şi analizând această speţă, constat că oamenii au dreptate. Repet, din 18 titluri de proprietate anulate în 2021, primarul a reuşit să facă o singură cerere în instanţă pentru anularea a actelor subsecvente. Lucrăm împreună cu Instituţia Prefectului pentru formularea celorlate 16 acţiuni astfel încât toate aceste terenuri să revină în patrimoniul municipalităţii. Este o luptă şi morală şi legală, pentru că se constată patrimoniul municipiului Bucureşti a fost puternic afectat de aceste retrocedări şi încă se pot corecta nişte lucruri”, a conchis Hopincă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.