Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, afirmă că la nivel judeţean autorităţile au identificat evenimente private la care participau un număr mare de persoane, petreceri care erau organizate fie cu ştiinţa autorităţilor locale care nu au luat nicio măsură, fie chiar cu participarea unor reprezentanţi din administraţia locală. El a dat exemplul unui eveniment organizat la sfârşitul săptămânii trecute, într-o localitate din judeţ, care fusese organizat de nepotul primarului şi la care edilul era prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ce am sesizat - şi spun lucrul acesta cu părere de rău şi cu regret (...) – constatăm că de multe ori în urma acestor controale se identifică botezuri, petreceri private care se desfăşoară în restaurante, în localuri publice care sunt organizate fie cu buna ştiinţă a autorităţilor locale, fie chiar cu participarea autorităţilor locale la aceste evenimente private”, a declarat prefectul de Argeş, Emanuel Soare, marţi, într-o  conferinţă de presă. 
 
Acesta a precizat că, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost o petrecere privată la care a participat primarul unei localităţi, evenimentul fiind organizat chiar de nepotul edilului.
 
"Nu mi se pare că luăm în serios această pandemie atunci când autorităţile locale fie ştiu de organizarea acestor evenimente şi nu intervin sau autorităţile locale participă. Nu cred că acest tip de sabotaj este unul corect pentru gestionarea situaţiei. Cu părere de rău, constat că multe dintre evenimentele care au fost identificate de Poliţie şi Jandarmerie au fost organizate fie cu ştiinţa autorităţilor locale, fie cu participarea acestora”, a reiterat prefectul.
 
Emanuel Soare a dat asigurări că fiecare persoană participantă la aceste evenimente este legitimată, amendată, iar în cazul în care printre participanţi se numără angajaţi ai unor structuri cu atribuţii de control pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, acestea intră în anchetă. 
 
Prefectul a anunţat, de asemenea, că, în situaţia în care au fost identificate restaurante sau localuri care au organizat în mod repetat astfel de evenimente, autorităţile vor solicita primăriilor retragerea autorizaţiilor de funcţionare pentru respectivii agenţi economici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.