Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, face un apel la locuitorii judeţului care pot intra în a doua etapă de vaccinare să acorde prioritate persoanelor de peste 65 de ani şi celor care suferă de afecţiuni cronice. Soare a anunţat că, deşi conduce o instituţie ai cărei angajaţi se pot imuniza în etapa a doua, nu consideră ”moral” ca cei mai tineri şi fără boli să se imunizeze înaintea celor vulnerabili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În acest moment, programările în judeţul Argeş sunt blocate, nemaifiind doze disponibile, dar avem speranţa că din 8 februarie să se reia programările. (..) Din păcate, având acces la doze limitate, rugămintea mea ar fi către toţi argeşenii (...) să dăm prioritate persoanelor vârstnice şi bolnavilor cronici şi să îi ajutăm să se programeze pentru vaccinare, iar noi, ceilalţi mai tineri, care suntem eligibili pentru etapa de vaccinare să aşteptăm un pic, să ne programăm seniorii. (...) Moral pentru mine nu este să programez acum instituţia în condiţiile în care vârstnicii nu se pot programa. Trebuie să avem grijă de seniori pentru că altfel nu ne putem imagina o societate normală. Mai devreme sau mai târziu ne va veni fiecăruia rândul să ne vaccinăm şi nu vor fi probleme în acest sens”, a afirmat Emanuel Soare, marţi, într-o conferinţă de presă.
 
Acesta a arătat că în prezent la nivelul judeţului funcţionează opt centre, totalizând 480 de doze zilnic. Soare a precizat că, din cauza numărului limitat de doze de vaccin,  în prezent nu mai există posibilitatea de programare. 
 
Prefectul a menţionat că peste 400 de persoane din centrele rezidenţiale au fost imunizate şi ”probabil” până la sfârşitul acestei săptămâni va fi terminată vaccinarea acestei categorii. 
 
Recent a început şi imunizarea persoanelor care fac dializă, care au acces la alte doze decât cele din centrele comunitare, a menţionat Emanuel Soare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.