Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, anunţă, miercuri, că în urma verificărilor făcute de o comisie mixtă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a trimis Ministerului Sănătăţii (MS) concluziile preliminare. Prefectul afirmă că în mai multe secţii au fost descoperite nereguli, printre acestea numărându-se faptul că la Psihiatrie conducerea spitalului a avizat amenajarea unui salon într-o cameră tehnică, la secţii cu pacienţi imobilizaţi uşile saloanelor sunt mai înguste decât paturile mobile, iar pe tura de noapte, pe toate secţiile spitalului nu există personal suficient care să asigure evacuarea în siguranţă, în caz de urgenţă, a pacienţilor netransportabili sau care necesită sprijin la evacuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La secţia Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Piteşti mai mulţi pacienţi erau trataţi într-un salon amenajat în clădirea tehnică. Salonul cu 6 paturi era amenajat într-un imobil care adăposteşte centrala termică, magazia, fără să existe autorizaţie de securitate la incendiu. Salonul are un perete comun cu centrala termică şi un alt perete comun cu magazia. 3 femei erau internate la momentul controlului. Salonul a fost amenajat cu acceptul managementului unităţii spitaliceşti, motiv pentru care ISU a sancţionat cu un avertisment managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti pentru că a pus în funcţiune şi a continuat funcţionarea aceste locaţii ce nu avea aviz. Tot la Psihiatrie, s-a constatat că pe mai multe holuri nu erau asigurate căile de acces pentru o evacuare rapidă în caz de urgenţă. A fost dată o amendă în valoare de 2,500 de lei”, a transmis, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.
 
De asemenea, în secţii precum ATI, Neurochirurgie, Chirurgie Vasculară, uşile saloanelor au o lăţime mai mică decât cea a paturilor mobile, fapt care creează dificultate în cazul în care ar fi nevoie de evacuarea pacienţilor într-o situaţie de urgenţă. 
 
”Verificări au fost făcute şi în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. În cabinetul Ortodonţie, unitul dentar prezintă un grad avansat de uzură, motiv pentru care inspectorii DSP au cerut înlocuirea lui. Şi în aceeaşi locaţie au fost dispuse şi măsuri de igienizare. De asemenea, pe tura de noapte, pe toate Secţiile spitalului nu există personal suficient care să asigure evacuarea în siguranţă, în caz de urgenţă, a pacienţilor netransportabili sau care necesită sprijin la evacuare”, a arătat prefectul de Argeş.
 
Conform acestuia, controlul făcut la cel mai mare spital din judeţul Argeş a arătat că în Secţia de Boli Infecţioase mai multe aparate electrice nu erau exploatate corespunzător, fiind aplicată o sancţiune de către ISU în valoare de 500 de lei. Tot specialiştii de la ISU au constatat că tabloul electric general aflat în subsolul Spitalului de Urgenţă Piteşti este într-o stare avansată de coroziune şi poate fi un risc de incendiu.
 
Radu Perianu a precizat că a transmis către Ministerul Sănătăţii concluziile preliminare ale controlului de la Spitalul de Urgenţă Piteşti. 
 
Miercuri dimineaţă, prefectul a dispus constituirea a două echipe suplimentare pentru a verifica Spitalul Câmpulung şi Spitalul Costeşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.