Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a obţinut în instanţă, în cadrul procesului pe fond, anularea unei hotărâri a Consiliului Local al comunei Călineşti prin care peste un milion de lei din bani publici au fost aprobaţi pentru cumpărarea unui restaurant, a unui bar, a unei discoteci, dar şi a unei case şi a unor terenuri. Bunurile au aparţinut unui om de afaceri spaniol care a început să aibă dificultăţi financiare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Prefectura a câştigat, în primă instanţă, anularea Hotărârii de Consiliu Local prin care, la Călineşti, au fost cumpărate: un restaurant, un bar, o discotecă, o casă de locuit şi mai multe terenuri, toate din bani publici. Am contestat hotărârea ca nelegală şi Tribunalul Argeş a consimţit! Aş vrea să le spun cetăţenilor din Călineşti să aibă încredere că legile statului sunt respectate şi nu voi tolera niciun abuz. Protejarea banilor publici şi a intereselor cetăţenilor sunt obiectivele mele ca prefect al judeţului Argeş!”, a transmis, miercuri, prefectul de Argeş, Radu-Valeriu Perianu.
 
Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a Prefecturii.
 
 
Radu Perianu a atacat în instanţă, în luna septembrie a acestui an, o hotărâre adoptată în luna martie de către Consiliul Local al comunei Călineşti, prin care aleşii locali aprobau cumpărarea, din fondurile bugetului public, a unor bunuri imobile care aparţineau Retana & Gomez Corporation SRL.
 
Presa locală a notat că firma ale cărei bunuri consilierii locali au fost de acord să le cumpere aparţine unui om de afaceri spaniol, societatea având dificultăţi financiare. Astfel, aceasta a adunat sute de mii de lei datorii la bugetul local. 
 
Prin actul administrativ a fost aprobată cumpărarea unei clădiri de 345 de metri pătraţi cu destinaţia de restaurant, bar, discotecă, a unei case de locuit cu suprafaţă de 139 de metri pătraţi şi a mai multor terenuri care aparţineau firmei omului de afaceri spaniol, terenuri care însumează câteva mii de metri pătraţi. 
 
Aleşii locali din Călineşti au votat, de asemenea, ca în cazul în care afaceristul ar fi dispus să vândă aceste bunuri, suma oferită de la bugetul local să fie de peste 1.185.000 de lei. 
 
Suma pe care consilierii locali au aprobat-o constituie parţial o compensare în cuantum de 457.849 lei reprezentând datorii pe care firma respectivă le avea către bugetul local, dar şi stingerea unor debite înscrise în cartea funciară. Documentul mai stipulează ca restul de bani să fie virat prin cont bancar, primarul comunei, Mihai Georgescu, fiind împuternicit să ducă la îndeplinire decizia de a cumpăra din bani publici bunurile firmei aflate în dificultate financiară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.