Mai multe persoane care au mers să se vaccineze, marţi, fără a se fi programat anterior, la un centru de vaccinare anti-COVID din judeţul Prahova, au fost trimise acasă, fiind reprogramate, din cauză că centrul a rămas fără doze de ser. În condiţiile creşterii cererii privind vaccinarea, Prefectura Prahova le recomandă celor care doresc să se vaccineze să folosească platforma naţională de programare, care le oferă prioritate la vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Persoanele care au mers să se vaccineze, marţi, la un centru din localitatea prahoveană Boldeşti Scăeni au fost reprogramate, după ce centrul respectiv a rămas fără doze de ser, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Prefecturii Prahova. 
 
Potrivit sursei citate, aproximativ 100 de persoane care au fost dispuse să aştepte au fost vaccinate după ora 12, când centrul a primit doze suplimentare de ser.
 
În contextul creşterii cererii privind vaccinarea anti-COVID, Instituţia Prefectului Judeţul Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova au transmis, marţi după amiază, o recomandare cetăţenilor, conform căreia, pentru a evita situaţii  de acest fel, să acceseze platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.        
 
”Persoanele programate pe platformă în prealabil au prioritate, în judeţul Prahova fiind deschise în prezent 23 de centre de vaccinare. Direcţia de Sănătate Publică Prahova comunică faptul că procedura de până acum, presupunea ca centrele de vaccinare să transmită necesarul în zilele de vineri pentru săptămâna următoare, astfel încât dozele de vaccin solicitate să fie distribuite în zilele de marţi. Numărul mare de cereri din centrele de vaccinare înregistrat în ultimele zile a determinat medicii coordonatori să solicite suplimentarea numărului de doze într-un termen foarte scurt. Astfel, până la distribuirea dozelor solicitate din depozitul DSP, persoanele care s-au prezentat pentru vaccinare direct cu buletinul, au fost reprogramate”, a transmis, marţi, Prefectura Prahova.
 
De la începutul campaniei de vaccinare, până în seara zilei de 25 octombrie 2021 în judeţul Prahova a fost administrat un număr total de 451.141 de doze de vaccin anti-COVID.  În perioada 19- 25 octombrie 2021 au fost administrate 26.590 de doze, cu 10.518 doze în plus faţă de săptămâna anterioară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.