Judeţul Prahova raportează zero decese provocate de noul coronavirus în 24 de ore, de sâmbătă până duminică, dar şi o scădere a presiunii pe spitalele care acordă îngrijirii bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2. De la debutul pandemiei la nivelul judeţului, 760 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 au murit, iar cazurile în care au fost locuri libere la terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID9 au fost foarte rare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 24704 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 760 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Nu au fost raportate decese în ultimele 24 de ore” a transmis duminică, Prefectura Prahova.
La nivel judeţean au fost zile în care s-au înregistrat şi câte 10-13 decese asociate infecţie cu noul coronavirus.
Conform datelor furnizate de autorităţi, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 247 de paturi sunt ocupate, iar la terapie intensivă patru paturi, dintre care trei fără ventilator şi unu cu ventilator, au fost raportate ca fiind libere, duminică dimineaţă. 
Cifrele arată o scădere considerabilă, în condiţiile în care săptămâni la rând judeţul a avut zero paturi libere la ATI pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi doar câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii cu forme mai uşoare de COVID-19.
Conform celei mai recente raportări pentru 24 de ore, în Prahova 39 persoane au fost nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, iar dintre acestea patru sunt copii sau adolescenţi. 
Incidenţa cumulată a cazurilor active din ultimele 14 zile la nivel judeţean, este de 1,31 la o mie de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.