Viiturile puternice formate în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă au produs avarii la o conductă de aducţiune din staţiunea Sinaia şi au dus la colmatarea captării apei în zona oraşului. În aceste condiţii, operatorul care asigură alimentarea staţiunii anunţă că mii de abonaţi nu vor avea apă potabilă, pentru a se interveni pentru remedierea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Furnizarea apei în staţiunea Sinaia a fost parţial oprită "în vederea remedierii unui defect accidental semnalat pe conducta de aducţiune Valea  Dorului, dar şi a procesului de colmatare la Captarea Valea Rea, provocate de fenomenele meteo extreme din ultima perioadă", anunţă, luni compania Hidro Prahova, care asigură furnizarea apei în zonă. 
 
Afectaţi de oprirea apei sunt aproximativ 2.500 de abonaţi care locuiesc în zona centrală a staţiunii şi în cartierele Izvor, Platou Izvor, 1 Mai şi  Horia, Cloşca şi Crişan.
 
"Potrivit primelor estimări, reluarea furnizării apei potabile către utilizatorii Hidro Prahova SA afectaţi se va putea realiza astăzi, 13 decembrie  2021, în jurul orei 14.00, după remedierea defectului accidental anunţat şi a colmatării de la Captarea Valea Rea", transmit oficialii companiei de apă.
 
Oraşul Sinaia este cea mai afectată localitate din judeţul Prahova de ploile torenţiale produse la sfârşitul săptămânii trecute. 
 
Apa scursă de pe versanţi în urma cantităţilor mari de precipitaţii s-a infiltrat în beciuri şi a inundat curţile, iar unele zone au devenit greu accesibile. Astfel, pe unele străzi din Cartierul Platou Izvor s-au adunat aluviuni, iar canalele şi rigolele s-au înfundat şi nu au mai făcut faţă debitului crescut al apei.
 
Tot la Sinaia s-a produs o surpare de mal ca urmare a eroziunii malului pârâului Dorului, chiar la limita gardului a două case. ISU Prahova a transmis că, deşi pământul s-a prăbuşit la doi metri de locuinţe, nu s-a impus evacuarea locatarilor acestora.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.