Un cadru medical din Prahova a suferit, joi, o reacţie alergică la cinci minute de la vaccinarea cu serul împotriva SARS-CoV-2, reclamând senzaţie de sufocare, durere de cap, înţepături în zona feţei. Persoana, care este prima dintre cele peste 2.230 vaccinate în judeţul Prahova, ştia că suferă de alergii, dar nu la componentele serului şi nu a avut nevoie de internare, fiind cooperantă tot timpul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, până joi, 7 ianuarie, la ora 13:30, în judeţul Prahova au fost distribuite 2.750 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre acestea 2.234 fiind administrate, iar alte 516 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar.
 
"Nu au fost raportate doze pierdute şi reacţii adverse generate de imunizarea cu serul produs de BioNTech/Pfizer”, transmite Prefectura Prahova.
 
Dintre cele 2.234 de cadre medicale vaccinate, unul singur a suferit, joi, o reacţie alergică.
 
"Primele reacţii au aparut la 5 minute de la vaccinare, era în camera de supraveghere post-imunizare. Reacţiile au fost: înroşirea feţei, înţepături/furnicături în zona bărbiei şi senzaţie de sufocare, durere de cap. Cadrul respectiv a fost cooperant tot timpul. Cam în 10 minute, conform epidemiologului de la centrul de vaccinare (este unul dintre centrele din Ploieşti), persoana şi-a revenit, nemaifiind prezent niciunul dintre simptomele amintite. Persoana respectivă se ştia ca fiind alergică la unele medicamente, dar la niciuna dintre substanţele conţinute de vaccin. Nu a necesitat internare”, transmit oficialii din judeţ.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.