Autorităţile din judeţul Prahova au decis, la finalul primei săptămâni a anului şcolar, schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ, în urma analizelor privind situaţia epidemiologică. Astfel, nouă unităţi didactice şi structuri ale acestora care au deschis anul şcolar în scenariul galben, cu ore ţinute în clase, dar şi online, încep, de luni, cursurile cu copiii în bănci. Şcolile din comuna Starchiojd, inclusă la începutul anului şcolar în scenariul roşu, trec, tot de luni, în cel galben.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unei hotărâri adoptate, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova, începând de luni nouă unităţi didactice şi structuri ale acestora, care iniţial au fost incluse şi au desfăşurat cursuri în scenariul galben, încep cursurile cu toţi elevii prezenţi la şcoală.
 
Decizia în acest sens a fost luat pentru Şcoala Gimnazială Internaţională "Spectrum” Ploieşti, Liceul "Simion Stolnicu” Comarnic şi structurile acestuia, Şcoala Gimnazială "Florin Comişel” Ploieşti, Grădiniţa cu program normal nr. 51 Ploieşti, Şcoala Gimnazială "Erou Sergent Grigore Ioan” Dumbrăveşti şi structurile acesteia, Şcoala Gimnazială "Ioan Moga” Diţeşti, Şcoala Gimnazială Măgureni şi structurile acesteia, Şcoala Gimnazială "Candiano Popescu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială nr. 13 Ploieşti. 
 
De asemenea, având în vedere avizul favorabil al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, pentru Şcoala Profesională Starchiojd şi structurile care aparţin de aceasta CJSU Prahova a decis ca de luni cursurile să se desfăşoare prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Iniţial, comuna Starchiojd a fost inclusă în scenariu roşu, iar toate şcolile din localitate au deschis anul şcolar organizând exclusiv cursuri online.
 
Conform celei mai recente raportări privind numărul de îmbolnăviri de COVID-19, raportare dată publicităţii vineri judeţul Prahova a înregistrat 59 de noi diagnostice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.