Unele clase sau unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova vor începe a doua săptămână a semestrului al doilea într-un scenariu diferit faţă de cel în care se află localităţile unde funcţionează respectivele şcoli şi grădiniţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova întrunit vineri, în şedinţă extraordinară, a aprobat o nouă hotărâre privind scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ începând de luni, 15 februarie.
 
Conform documentului, scenariile au fost aprobate la propunerea Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi nu peste tot scenariul în care se află localitatea, în baza indicelui de infectare, corespunde cu cel care vor funcţiona unităţile de învăţământ săptămâna viitoare. 
 
Astfel, la Şcoala Postliceală Sanitară "Dr. Dinu” din Câmpina cursurile se vor desfăşura online, deşi oraşul se află în scenariul verde, având un indice scăzut de infectare. Motivul este acela că la această unitate de învăţământ cadrele didactice sunt medici sau asistenţi care lucrează şi în spitale care îngrijesc pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. 
 
Şi în Şcoala Gimnazială din satul Pietroşani, comuna Puchenii Mari, elevii din clasa a II-a vor sta acasă în perioada următoare şi vor face ore online, cu toate că localitatea se află în scenariul verde. Motivul este acela că învăţătoarea este contact direct al junei persoane infectate. 
 
Rata de incidenţă cumulată a infectărilor cu noul coronavirus raportată vineri, pentru perioada 29 ianuarie – 11 februarie, se menţine peste 1 la o mie de locuitori în 19 localităţi prahovene, inclusiv municipiul Ploieşti. Cel mai mare indice - 1,79 la o mie de locuitori - se înregistrează în oraşul Sinaia. Totodată, în 25 de localităţi ale judeţului nu a fost raportat niciun caz de infectare în ultimele două săptămâni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.