Un nou teleschi deserveşte, începând de miercuri, mai multe pârtii de pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia. Pe pârtiile din staţiune au avut loc mai multe accidente, salvamontiştii intervenind de asemenea pentru recuperarea unor turişti care nu au mai putut coborî în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administratorii domeniului schiabil din Sinaia au deschis, miercuri, pentru public, un nou teleschi, care este denumit Teleschi Călugărul şi care deserveşte direct trei pârtii: Călugărul 1, 2 şi 3 care au câte 700 metri fiecare şi indirect două pârtii a câte 2 kilometri fiecare. 
 
Pârtiile, Lăptici 3 şi Genune se află încă în amenajare şi nu sunt deocamdată deschise publicului, transmite administraţia domeniului schiabil. 
 
Odată cu deschiderea pârtiilor au avut loc şi primele accidente.
 
Potrivit datelor furnizate, miercuri seară, de Salvamont Sinaia, salvamontiştii au intervenit la 14 cazuri. Astfel, patru persoane şi-au dislocat membrele superioare după ce au căzut pe pârtie, alte patru au avut nevoie de sprijinul salvatorilor din cauza epuizării fizice, două persoane au fost recuperate după ce au rămas blocate pe pârtia Carp, iar o persoană a fost ajutată să coboare la Cota 1400 după lăsarea întunericului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.