Autorităţile din Prahova au descoperit un nou focar de infectare cu SARS-COV-2, într-un cămin privat unde sunt internate 75 de persoane vârstnice, dintre care 15 au fost diagnosticate cu COVID-19. În total, în judeţul Prahova sunt active 12 focare de COVID, anchetele epidemiologice arătând că aceste focare includ 140 de persoane infectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În data de 18 august, DSP Prahova a identificat un nou focar la un centru rezidenţial pentru vârstnici (privat), unde au fost confirmaţi 15 beneficiari dintr-un efectiv de 75. Ca măsuri, au fost dispuse testarea tuturor beneficiarilor şi dezinfecţia spaţiului”,  informează, miercuri, Prefectura Prahova.
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului din judeţul Prahova, Liliana Maxim Minculescu, a declarat că miercuri la nivelul sunt active 12 focare de COVID-19. Cinci dintre acestea au fost depistate în rândul angajaţilor unor la agenţi economici, două la instituţii publice- Trezoreria Ploieşti şi Primăria Blejoi, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, trei în centre de îngrijire persoane adulte, dintre care unul privat şi unul la un centru de plasament.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3345 de persoane, dintre care 844 sunt cazuri active, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în judeţul Prahova, este de 123.
Numărul total de paturi destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în spitalele din Prahiva este de 328, dintre care 297 sunt ocupate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.