Un medic, trei asistente şi o infirmieră de la Secţia Interne 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19, două paciente având de asemenea această boală. Surse din spital au declarat că este vorba despre unul dintre cei mai vechi medici din unitatea medicală, care ar fi declarat anterior că nu crede în existenţa acestui virus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Bogdan Nica, un medic, trei asistente şi o infirmieră, precum şi două paciente care au fost internate la Secţia Interne 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost infectaţi cu SARS-COV-2, cu toţii fiind asimptomatici sau cu simptome uşoare. 
 
Cele două paciente au fost scoase din spital şi transferate la Spitalul CFR Ploieşti, starea lor fiind bună, a precizat şeful DSP Prahova. 
 
Conform unor surse medicale, medicul diagnosticat cu COVID-19 este unul dintre cei mai vechi din unitatea sanitară şi ar fi declarat anterior că nu crede că ar putea fi infectat. 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat că instituţia pe care o conduce şi care administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va face dezinfecţia întregii secţii. Toader a precizat că la nivelul Secţiei Interne 1 din spital a fost demarată o anchetă epidemiologică, urmând a fi testate toate cadrele medicale – medici , asistenţi, infirmiere, brancardieri – dar şi pacienţii.
 
Directorul DSP Prahova a precizat că testarea va fi extinsă şi la Secţia de Diabet şi boli de nutriţie, care se află pe acelaşi etaj cu Secţia Interne 1, unde a fost descoperit focarul de boală. Între timp, pacienţii vor fi primiţi în Secţia interne 2 a Spitalului Judeţean sau vor fi redirecţionaţi către alte unităţi medicale care au secţie de boli interne, a mai declarat pentru News.ro Bogdan Nica.
 
Anterior, cadre medicale de la un alt spital din judeţul Prahova au fost diagnosticate cu COVID-29, săptămâna trecută. Este vorba despre cinci asistente de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, singurul spital care asigură asistenţă medicală pentru copii în judeţul Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.