Poliţiştii prahoveni cercetează cinci persoane într-un dosar de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept, acestea fiind suspectate că au împuşcat, la finalul anului trecut, mai multe animale în cadrul unor partide de vânătoare organizate ilegal. Printre suspecţi se numără un fost şef al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, în prezent pensionat. El şi alţi doi suspecţi au stat 24 de ore în arest, după ce a fost reţinut în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, persoanele bănuite ar fi împuşcat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, mai multe exemplare de vânătoare. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea expertizării, exemplare de vânat  despre care există suspiciunea că ar proveni din braconaj cinegetic. De asemenea, au fost ridicate armele de vânătoare şi cartuşele aferente acestora”, informează, duminică, Poliţia judeţeană Prahova.
Joi, 11 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au făcut şase percheziţii domiciliare şi au dus la sediul poliţiei, pentru audieri în acest dosar, cinci persoane. Trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind ulterior eliberate. 
Printre suspecţi se numără şi colonelul în rezervă Emil Manta, fost şef al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au declarat pentru News.ro surse judiciare. Acesta este în prezent pensionat, nefiind cadru activ al MAI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.