Poliţiştii prahoveni l-au identificat pe autorul alarmei false cu bombă în urma căreia, joi, a fost evacuat Palatul de Justiţie din Ploieşti. Este vorba despre un bărbat din judeţul Ilfov, care a fost amendat cu 4.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, au identificat persoana care a sesizat, la data de 27 iunie a.c, amplasarea unei bombe, la o instituţie publică, din municipiul Ploieşti, ca fiind un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Ilfov. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34 din 2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu amendă în valoare de 4.000 lei”, informează, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. 
Joi, bărbatul a sunat la 112 anunţând că a auzit, într-o staţie de autobuz, o conversaţie purtată în limba rusă, conform căreia un dispozitiv exploziv ar urma să fie amplasat în incinta Palatului de Justiţie din Ploieşti, acolo unde funcţionează Curtea de apel Ploieşti şi Tribunalul Prahova. Clădirea, amplasată foarte aproape de centrul oraşului, a fost evacuată. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Surse judiciare au declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că ilfoveanul nu a putut oferi un motiv concret pentru care a făcut respectivul apel, poliţiştii făcând în continuare cercetări pentru a stabili ce l-a determinat pe bărbat să alerteze autorităţile. 
Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. Săvârşirea din nou a contravenţiei în interval de un an de la aplicarea sancţiunii se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.