Un turist străin care sâmbătă seară a rămas blocat, din cauza unei viituri, în Munţii Baiului, a fost recuperat de către salvatorii montani din Prahova. Un salvamontist a coborât dintr-un elicopter în zona în pantă în care turistul rămăsese blocat şi l-a recuperat cu troliul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Salvamont Prahova, bărbatul a rămas blocat într-o zonă periculoasă, cu pantă accentuată şi grohotis, în zona cunoscută sub denumirea Valea Rea, în partea superioară a Munţilor Baiului. 
În sprijinul său au intervenit salvamontiştii din Prahova şi un elicopter.
„Turistul era în imposibilitatea de a se deplasa, fiind surprins şi de o viitură puternică. Un salvator montan a coborât la el şi l-a recuperat, prin troliere”, informează Salvamont Prahova.
Este a doua acţiune de recuperare a unui turist străin la care salvamontiştii din Prahova participă în acest weekend. Vineri seară, un turist ceh a fost salvat, la finalul unei acţiuni care a durat cinci ore, după ce a rămas blocat pe o pantă cu zapadă din Valea Caraimanului, în Masivul Bucegi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.