Salvatorii montani prahoveni reamintesc turiştilor că, în această perioadă, traseele montane de la altitudini mai mari de 1.700 de metri rămân închise şi fac apel ca iubitorii muntelui să nu urce în aceste zone, întrucât îşi riscă viaţa. Atenţionarea salvamontiştilor are loc în contextul în care, în ultimele zile, mai mulţi turişti au solicitat ajutor după ce au rămas blocaţi în Masivul Bucegi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Zăpada este încă prezentă la altitudini de peste 1.700 de metri. Traseele turistice montane de abrupt, care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi Platoul Bucegi, sunt în continuare închise. Nu vă riscaţi viaţa încercând să le parcurgeţi, mai ales dacă nu aveţi experienţa necesară şi echipament adecvat”, transmite Salvamont Prahova, luni, pe reţelele de socializare. 
 
Mesajul salvamontiştilor vine în contextul în care în ultimele zile au primit apeluri din partea unor turişti rămaşi blocaţi pe trasee de mare altitudine. 
 
”Facem acest apel deoarece în ultimele zile am înregistrat multe cazuri de turişti români şi străini, în special pe Valea Caraimanului, care au fost în imposibilitatea de a mai înainta, solicitând ajutorul nostru”, subliniază salvatorii montani prahoveni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.