Primarul comunei prahovene Podenii Noi, Mihai Alionte, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii după ce l-a bătut pe un bărbat care lucra ca poliţist local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat definitiv, joi, pe primarul din Podenii Noi, Mihai Alionte, trimis în judecată pentru infracţiunea de purtare abuzivă, după ce a bătut un poliţist local, victima având nevoie de îngrijiri medicale. 
Astfel, Curtea de Apel Ploieşti a menţinut condamnarea de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani dată de Judecătoria Ploieşti. În schimb, magistraţii instanţei superioare au majorat pedeapsa de 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Scolii de coordonare Podenii Noi stabilită de instanţa de fond, Curtea de Apel stabilind o pedeapsă de muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Bisericii din Podenii Noi sau în cadrul Şcolii de coordonare Podenii Noi. 
În plus, edilul trebuie să plătească 2000 de lei daune morale celui pe care l-a bătut şi 532 de lei Serviciului de Ambulanţă Prahova, care a acordat îngrijiri medicale victimei primarului. 
După condamnarea primită la instanţa de fond, în decembrie anul trecut, Mihai Alionte nega că ar fi fost vorba despre o condamnare.
„E greşit înţeles, sau uitaţi-vă mai bine, interesaţi-vă mai bine, da? (...) E anulare, uitaţi-vă bine că e anulare, prin anulare se încheie tot, da?”, declara primarul, la acel moment, pentru News.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.