Opt localităţi ale judeţului Prahova au depăşit rata de infectare cu noul coronavirus de 3 la mie, în timp ce alte 38 de comune şi oraşe au depăşit indicele de 1,5 la o mie de locuitori, fără a atinge limita de 3 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cele opt localităţi prahovene care raportează cei mai ridicaţi indici de infectare cu SARS-CoV-2 sunt Păuleşti (rată de infectare de 5,16 ‰), Ciorani (3,96‰), Blejoi (3,72‰), Breaza (3.52‰), Lapoş (3,52‰), Tinosu (3,4‰), Măneşti (3,31‰) şi Cocorăştii Mislii (3,03‰). 
 
Pe locul al nouălea în ceea ce priveşte indicele de infectare se situează municipiul Ploieşti, cu un indice de infectare raportat de 2,88 la o mie de locuitori. Tot în municipiul Ploieşti, 58 dintre cazurile active de COVID-19 sunt la copii şi adolescenţi. 
 
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 9.170 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 298 de decese.
 
Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 353 sunt ocupate, iar la terapie intensivă nu sunt locuri libere. Prahova se menţine printre zonele care raportează zilnic un număr mare de infectări cu noul coronavirus, cea mai recentă raportare pentru 24 de ore indicând 168 de noi diagnostice de COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.