Opt pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit, în 24 de ore, de vineri până sâmbătă, numărul total al deceselor asociate acestei infecţii şi înregistrate la nivel judeţean de la debutul pandemiei apropriindu-se de o mie. Peste 10% dintre persoanele nou diagnosticate cu COVID-19 au sub 18 ani, iar rata de pozitivare a testelor realizate la nivel judeţean este de peste 25%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 28855 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 931 de pacienţi au decedat, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Cele mai noi decese raportate au fost în rândul a patru persoane de sex feminin (66, 70, 83, 84 ani) şi altor patru de sex masculin (71, 74, 76, 82 ani)”, informează, sâmbătă, Prefectura Prahova. 
 
Conform sursei citate, din totalul de 99 de persoane nou diagnosticate cu COVID-19 de vineri până sâmbătă 12 sunt copii şi adolescenţi. 
 
La nivelul judeţului s-au realizat în total 406 teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-4, peste un sfert dintre acestea fiind pozitive. Astfel 99 de persoane au fost diagnosticare iar în cazul a 24 de pacienţi care erau deja confirmaţi ca având COVID-19 la retestare s-a demonstrat că aceştia sunt în continuare infectaţi. 
 
„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 458, dintre care 303 paturi sunt ocupate. La ATI, toate locurile au fost raportate ca fiind ocupate. Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta”, mai transmite Prefectura Prahova.
 
Incidenţa cumulată a cazurilor active din ultimele 14 zile din judeţ, calculată la o mie de locuitori, este de 1,45.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.