Oficialii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova le recomandă pacienţilor care nu sunt primiţi în cabinete de medicii de familie, sub pretextul măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, să se adreseze Colegiului Medicilor. Situaţii de acest gen au fost semnalate în spaţiul public, la unii medici de familie din judeţ, inclusiv după ridicarea stării de alertă pe teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În mai multe localităţi ale judeţului Prahova, medici de familie refuză să primească în cabinete pacienţii înscrişi pe listele lor, preferând să le acorde acestora consultaţii prin telefon, ori să le dea, din uşa cabinetului, reţetele acelor pacienţi diagnosticaţi cu boli cronice. 
 
Situaţii de acest gen au fost semnalate în spaţiul public, inclusiv pe reţelele de socializare.
 
Spre exemplu, pacienţi din zona localităţii prahovene Strejnic s-au plâns, pe un grup de Facebook al comunităţii locale, de faptul că la consultaţii pacienţii stau ”pe casa scării cu masa în uşa cabinetului”. 
 
 
Pacienţii unui alt medic de familie din Ploieşti au declarat, pentru News.ro, că, sub pretextul respectării unor măsuri anti-COVID, medicul lor le dă „pe geam”, fără să-i primească în cabinet, reţetele. 
 
Oficialii Casei judeţene de Asigurări de Sănătate au reacţionat, joi, după ce au fost informaţi despre situaţii de acest gen. 
 
”CAS Prahova nu este de acord cu acest mod de comunicare si consiliere a pacienţilor, cazul  din Strejnic nefiind singular. Aspectul sesizat nu este reglementat din punct de vedere legal, starea de alertă a permis medicilor aplicarea serviciilor medicale in acest fel. Îndrumăm persoana în cauză să se adreseze Colegiului Medicilor din Prahova, având în vedere că este o problemă strâns legată de codul de deontologie medicală. Vom ţine cont de toate aspectele sesizate, ne sunt de folos în activitatea de control a serviciului specializat din cadrul CAS Prahova”, au precizat reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.