O haită de lupi a atacat o stână din judeţul Prahova şi a ucis 20 de oi. Pentru că lupul este considerat specie protejată, autorităţile anunţă că proprietarul stânei va primi despăgubiri de Ministerul Mediului, precizând că pagubele provocate în ultima vreme de lupi sunt mult mai mici decât cele cauzate de urşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unei informări postate, luni, pe pagina de Facebook a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, incidentul a avut loc săptămâna trecută, în zona periferică a localităţii Bertea. 
 
”Constatarea a fost făcută la faţa locului de medicul veterinar din zonă şi de reprezentanţii Comisiei de constatare şi evaluare a pagubelor”, transmite AM Prahova.
 
Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului precizează că s-au făcut demersuri pentru ca proprietarul să fie despăgubit de către Ministerul Mediului, întrucât lupul este specie protejată, alături de urs, râs si pisica sălbatică.
 
”Menţionăm că sesizările privind pagubele făcute de această specie au fost mult mai puţine decât în cazul celor produse de urşi”, adaugă oficialii APM Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.