Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri medicale în secţiile de terapie intensivă a crescut din nou în judeţul Prahova, sâmbătă fiind raportat doar un loc liber într-o secţie ATI destinată acestei patologii, după ce zilele trecute numărul paturilor libere în ATI a fost şi de cinci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 154 de paturi sunt ocupate. La ATI, a fost raportat un loc liber”, informează, sâmbătă, Prefectura Prahova.
 
Datele arată că numărul pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus a început din nou să crească, după ce, în urmă cu doar două zile, în spitalele prahovene erau libere cinci paturi de ATI, dintre care două prevăzute cu ventilator. 
 
De altfel, în ultimele luni judeţul a raportat în mod constant un grad ridicat de ocupare a paturilor de terapie intensivă destinate pacienţilor cu COVID-19 şi a fost unul dintre judeţele care au trimis pacienţi în alte zone pentru a beneficia de îngrijiri în secţiile ATI.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 26.658 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 847 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova. Ultimul deces a fost înregistrat în cazul unui bărbat de 50 de ani, transmit autorităţile.
 
Conform raportării de sâmbătă, în 24 de ore, de vineri până sâmbătă, la nivel judeţean au fost nou diagnosticate cu COVID-19 36 de persoane, între care trei copii. 
 
În Prahova incidenţa cumulată a cazurilor active de COVID-19 pentru ultimele 14 zile, calculată la 1000 de locuitori, este de 0,73.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.