Peste 800 de persoane din judeţul Prahova au decedat, de la începutul pandemiei, din cauze asociate infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Cele mai recente şase decese la pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 s-au înregistrat de miercuri până joi, fiind vorba de persoane cu vârste cuprinse între 69 şi 89 de ani. Cel mai tânăr prahovean mort din cauze asociate infecţiei cu noul coronavirus avea 18 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 25.883 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 805 pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în rândul a patru persoane de sex masculin (68, 69, 79, 89 ani) şi a două de sex feminin (76, 84 ani)”, a transmis joi, Prefectura Prahova.
 
Cel mai tânăr pacient decedat din cauze asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 era un tânăr de 18 ani, care suferea de o boală renală cronică. 
 
În spitalele din judeţ numărul paturilor ocupate cu pacienţii cu COVID-19 a scăzut constant în ultimele săptămâni, însă presiunea pe sistemul sanitar în ceea ce priveşte cazurile care au nevoie de terapie intensivă rămâne una ridicată. Astfel, joi după amiază era un singur loc liber la ATI dintre cele prevăzute cu ventilator. 
 
Incidenţa cumulată a cazurilor active din ultimele 14 zile din judeţ, raportată la 1.000 de locuitori, este de 0,93.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.