Numărul cazurilor active de COVID-19 a crescut semnificativ, în ultimele zece zile, la nivelul judeţului Prahova, de la 568 de cazuri active constatate la 1 octombrie la 858 de bolnavi în 10 octombrie, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor. Judeţul înregistrează în continuare un număr mare de îmbolnăviri, raportarea de duminică indicând 123 de noi îmbolnăviri şi şase decese în 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe cazuri active de COVID-19 se înregistrează în rândul populaţiei din municipiul Ploieşti şi tot municipiul reşedinţă de judeţ înregistrează şi cea mai semnificativă creştere a cazurilor active în zece zile: de la 208 bolnavi la începutul lunii octombrie la 308 cazuri active.

În municipiul Câmpina, numărul cazurilor active a crescut de la 17 la începutul lui octombrie la 44, zece zile mai târziu.

Cel mai recent bilanţ arată că de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 6906 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar numărul deceselor asociate infectării cu acest virus a ajuns la 238.

În doar 24 de ore, de sâmbătă până duminică au fost înregistrare şase decese în cazul a patru bărbaţi cu vârste de 63, 63, 64, 67 ani şi două femei de 77, 89 ani, toţi având şi comorbidităţi.

Dintre cele 123 de persoane nou confirmate cu COVID-19 în Prahova, opt sunt minori.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 378, dintre care 345  paturi sunt ocupate, iar la terapie intensivă nu este niciun loc liber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.